Safe & Social

  • lesomgeving |
  • Lespakket |
  • ontwerp |
  • Website

Het lespakket Safe & Social is ontwikkeld om jongeren bewust te maken van de impact van hun online aanwezigheid en maakt jongeren weerbaar online. 

Jongeren besteden veel tijd online en hebben vaak weinig idee wat voor effect dit heeft op hun ontwikkeling, veiligheid en privacy, sociale contacten en hun omgeving. Voor EDG maakten we deze online lesomgeving waar jongeren aan de hand van verschillende onderwerpen en voorbeelden ervaringen met elkaar uitwisselen. Hierdoor ontwikkelen ze inzicht in hun eigen gedrag op internet en social media en dat van anderen.

Vraag

Safe & Social is gebaseerd op het Engelstalige lesprogramma ‘’Be Strong Online’’ van The Diana Award en Vodafone UK. Safe & Social is doorontwikkeld voor Nederlandse scholen en leerlingen. Vuurrood adviseerde in het concept, ontwikkelde de identiteit, de online omgeving voor op het digi- en smartbord én de lesmaterialen die je kunt downloaden.

Het is voor mij heel gemakkelijk om de les te geven. De website werkt goed en de lesstof sluit goed aan bij de belevingswereld van de kinderen

— leerkracht voortgezet onderwijs

Doelgroepgericht, functioneel en pragmatisch

De vormgeving van Safe & Social in drie woorden: doelgroepgericht, functioneel en pragmatisch. Inmiddels hebben 448 van de 638 middelbare scholen aangegeven interesse te hebben in het lespakket.

De kinderen waren de hele tijd betrokken bij de les en dat is de beste graadmeter voor hoe een les is gegaan. Top dus!

— leerkracht voortgezet onderwijs

Probleemloos gebruik van ICT op school

Door uitgebreid onderzoek te doen in dit en voorgaande educatieve projecten hebben we een geoptimaliseerde omgeving gecreëerd waarin we lesmateriaal aanbieden. Zo kunnen de lessen probleemloos op digibord, touchscreen, tablet of laptop gebruikt worden. De opdrachtgever kan eenvoudig de lessen onderhouden en alles is goed meetbaar natuurlijk!

Aandacht voor Safe&Social in Metro

Resultaat

Je kunt het hele pakket hier bekijken. En Metro schreef een enthousiast artikel over het lespakket met een interview met docenten en leerlingen.

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.