Uit de hand

Materiaal aftasten met elf kunstenaars.
Pigment en olie worden een portret. Hout een landschap. Vacht een gezicht. Vinyl met lucht een event. Iets wordt iets anders. Iets dat door de kunstenaar bedacht is. Kunst dus.

De passie van de kunstenaars zie je terug in hoe de kunstenaars met hun spullen omgaan. Waarderend, poetsend, spelend, liefdevol, vechtend, knijpend. Normaal zien we dat proces niet, want we zien alleen het mooie eindresultaat. In dit boek bespieden we de elf Rotterdamse kunstenaars, bezig met hun materiaal. We kijken even hoe ze kijken.

Op donderdag 16 januari 2014 hebben we in Garage Rotterdam ons boek Uit de hand gepresenteerd. In drie uur leidde gastheer Ernest van der Kwast ons mee in gesprekken met een aantal van de kunstenaars die aan het boek een bijdrage hebben geleverd. Verder serveerden we biologische hapjes van Vlam in de Pan die geïnspireerd zijn op de materialen uit het boek. De bijbehorende eendaagse expositie omvatte werk van alle betrokken kunstenaars tezamen met grootformaat prints uit het boek.

Mocht je interesse hebben in het boek, via uitdehand@vuurrood.nl kun je contact opnemen om een exemplaar te bestellen.

Kunstenaars:

Simon Schrikker, Ron van der Ende, Florentijn Hofman, Olphaert den Otter, Lidy Jacobs, Silvia B, Peter Koole, Niels Post, Olaf Mooij, Serge Game, Renie Spoelstra.

Van idee naar boek.

Dit boek is tot stand gekomen door Vuurrood, fotograaf Twan de Veer en drukkerij Kapsenberg van Waesberge. We gingen samen op reis van idee naar boek. Een boek dat je kunt ruiken, voelen, delen, bewaren en bekijken natuurlijk. En het is gelukt!

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 0f mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.