TalentenKoers hét nieuwe lespakket over wielersport

Hoe houd je jongeren actief betrokken bij de gymles? Door ze op een interactieve manier kennis te laten maken met de wielersport.

Met TalentenKoers doen leerlingen in twee blokuren gym verschillende oefeningen waarmee ze onder andere hun conditie, spierkracht en balans testen. Deze oefeningen laten zien welk talent voor fietsen ze hebben, zonder daarvoor een fiets nodig te hebben. Om de leerlingen extra te motiveren, doen ze mee aan een landelijke wedstrijd. Door buiten school zoveel mogelijk meters te maken op de fiets, kan de klas een BMX clinic winnen.

 

TalentenKoers is een initiatief van de KNWU en de Rabobank om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. Het lesprogramma is in samenwerking met leerlingen en docenten lichamelijke opvoeding ontwikkeld voor alle leerlingen van 12 tot 15 jaar. Met de heldere website, de iPad app en mobiele app blijven leerlingen van de eerste tot de laatste minuut betrokken. Laat de wedstrijd maar beginnen!

Tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum, heeft de KNWU TalentenKoers onder de aandacht mogen brengen, en met succes: Na wat testjes bleek een meisje erg goed te zijn in o.a. balansoefeningen, “Jij kan best een goede veldrijdster worden”  Ze keek haar vader aan en vroeg gelijk “Papa, mag ik op veldrijden?”