de Nacht van het Nederlands

Er is een moord gepleegd en PLOT26 vraagt leerlingen uit het voortgezet onderwijs deze op te lossen tijdens de Nacht van het Nederlands.

11 Maart 2015 vond het evenement ‘de Nacht van het Nederlands’ plaats in samenwerking met PLOT26 en BIJLPR. Tijdens een avond in de cel van de Noordsingelgevangenis in Rotterdam met Dennis Storm kregen jongeren de opdracht een moord op te lossen. Alle jongeren in het 1e of 2e leerjaar konden zich opgeven maar, er was uiteindelijk slechts plek voor de 50 deelnemers die zich het eerst weten te registreren.

Verslag de Nacht van het Nederlands.

Vuurrood ontwikkelde het concept voor de Nacht van het Nederlands: het antwoord op de vraag om PLOT26 te lanceren. We verzorgde de online communicatie strategie, de website met een live feed uit Twitter en Instagram en de productie van het event zelf (met grote dank aan Jolien Sanderse).

PLOT26 is een nieuwe 100% digitale en interactieve lesmethode voor het vak Nederlands, ontwikkeld door docenten én leerlingen.
Tijdens het oplossen van een misdaad krijgen leerlingen Nederlandse les. Bij zo’n spannende, nieuwe methode hoort een spannende aftrap: de Nacht van het Nederlands. www.denachtvanhetnederlands.nl

De winnaars van de avond, 3 meiden van de Theater havo/vwo,  mogen een rol spelen in het nieuwe spannende verhaal van PLOT26. Daarnaast winnen ze voor hun school PLOT26 voor alle brugklassen en een jaar lang gratis gebruik van laptops, aangeboden door Stichting Innovatief Onderwijs Nederland  en Cloudwise.

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 0f mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.