Komt jouw website door de Google-keuring?

Google gaat per 21 april mobiel-geoptimaliseerde websites voorrang geven in de zoekresultaten.

Google is de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. 3 van de 5 zoekopdrachten begint op een smartphone. We kunnen snel en eenvoudig informatie opzoeken en is de website niet geschikt voor mobiel, dan haakt de bezoeker binnen enkele seconde al af.

Daarnaast zijn top-posities op mobiel worden steeds belangrijker. Uit onderzoek is gebleken dat hoe kleiner het device, hoe minder zoekresultaten er door gebruikers bekeken worden.

Wanneer je website niet mobiel-vriendelijk is, heeft dit invloed op je positie binnen de zoekresultaten op mobiel. Je website zakt steeds verder naar beneden met de kans dat andere websites die wel mobiel-vriendelijk zijn het van je gaan winnen.

Redenen die Google aangeeft om de website niet door de keuring te laten komen zijn:

  • Tekst te klein om te lezen
  • Viewport voor mobiel niet ingesteld
  • Links te dicht bij elkaar
  • Inhoud breder dan scherm

Wil je weten of jouw website door de Google keuring komt? Check dit dan via de Mobile-friendly test van Google. Let op: Dit gaat op pagina niveau, dus haal verschillende URL’s door de test.

Krijg 1 of meerdere rode kruizen te zien? Vuurrood helpt je er graag bij. We kijken samen naar de mogelijkheden om je website Google mobile proof te maken.

Bel 010 476 3556 0f mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.