TalentenKoers Speciale editie

De Grand Départ van de Tour de France is dit jaar in Utrecht. En TalentenKoers brengt de wielermanie naar school.

Met TalentenKoers van de KNWU gaan leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs tijdens de gymles aan de slag met de wielersport. Gedurende twee weken draait het binnen en buiten de lessen om fietsen. Om de leerlingen in de stemming te brengen van de feestelijke Grand Départ hebben we een speciale editie ontwikkeld.

 

Promo filmpje

Het lespakket

TalentenKoers is een innovatief en interactief lespakket. Het bestaat uit twee gymlessen en daartussen een ‘battle’. De leerlingen maken kennis met de wielersport, ontdekken hun eigen fietstalent en proberen ze zoveel mogelijk kilometers te fietsen om de beste klas van Nederland te worden.

Het lespakket bestaat uit een website, iPad app en mobiele app voor leerlingen. Als docent houd je scores bij op de iPad, de leerlingen registreren gemaakte kilometers op hun mobiel en op de website komen alle resultaten samen. Gebruiksvriendelijk, spannend en overzichtelijk.

“TalentenKoers was een kort en krachtig intermezzo in mijn lesprogramma. Het lespakket was vernieuwend en motiverend.”

— De heer E. Swinkels, docent LO

Tijdens twee blokuren gym doen leerlingen verschillende oefeningen waarmee ze onder andere hun conditie, spierkracht en balans testen. Deze oefeningen laten zien welk talent voor fietsen ze hebben, zonder dat daar een fiets voor nodig is. Als extra motivatie doen de leerlingen mee aan een landelijke wedstrijd. Door buiten school zoveel mogelijk kilometers te maken op de fiets, kan de klas een BMX-clinic winnen. De vier grootste fietstalenten van elke school worden door de KNWU uitgenodigd voor een landelijke wedstrijd!

De samenwerking

TalentenKoers is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie en de Rabobank om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. Het lesprogramma is ontwikkeld in samenwerking met het NOC*NSF, inspanningsfysiologen, talentencoaches en docenten lichamelijke opvoeding voor leerlingen van 12 tot 15 jaar. Op www.talentenkoers.nl is het pakket aan te vragen.

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 0f mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.