TechTwijfels

Wat zou je kiezen? Een robot dokter of online altijd herkend worden door een face-app? Deze en nog veel meer dilemma’s vind je terug in het TechTwijfels-spel
De digitalisering van de maatschappij brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Onderwerpen zoals menselijke waardigheid en ongelijke machtsverhoudingen zouden eigenlijk door iedereen besproken moeten worden. Maar hoe begin je dat gesprek?
Speciaal voor deze uitdaging hebben we samen met EDG Media voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een spel en campagne mogen ontwikkelen. Het TechTwijfels spel! De 63 kaarten bevatten toekomstige scenario’s, waar je uit moet kiezen. Wat zijn de kansen, wat zijn de risico’s en waar zou jij voor gaan?
Het spel leidt tot mooie, confronterende of grappige discussies . En daar draait het om. Door het gesprek aan te gaan over technologie, worden we er bewust van en kunnen we bewuste keuzes maken. 
Omdat we zo’n brede doelgroep hebben – van 18 tot 88 ! – is er gekozen voor een mix van tastbare elementen en online
. Het prachtige spel kan om tafel gespeeld worden, maar ook online. En om het gesprek goed begeleid te beginnen, wordt het spel geïntroduceerd als lesprogramma in de klas. Zo kunnen we overal de discussie starten en helpen we iedereen bewuste keuzes te maken.
Zelf ook het spel spelen? Ga naar: techtwijfels.nl !
Ga dooorNPRZ: Breakout!