Nationaal Programma Rotterdam Zuid

Gaaan voor een baan! In dit soort projecten komt alles samen. Onderwijs, maatschappelijke ontwikkeling, bewustwording en de stad Rotterdam: het Vuurrood-hart klopt op volle kracht. Dus ons antwoord op de vraag van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid of we voor hun lesprogramma Gaan voor een baan
een lesuitbreiding en platform kunnen realiseren? Sure!
Marionette Vogels van de Onderwijsgroep schrijft de lessen. Met elkaar zetten we een strategie uit en doen we, in samenwerking met leerkrachten en experts, onderzoek op scholen naar de vraag: hoe zorgen we dat dit lesprogramma zo effectief mogelijk wordt?  
We vergroten het aanbod van 10 naar 30 lessen
en verrijken de lessen met introducties, instructies en werkbladen. Ook ontwikkelen we een platform waarop leerkrachten en leerlingen intuïtief en vrij gebruik kunnen maken van het materiaal. 
Hierdoor zetten leerlingen op de basisscholen van Rotterdam-Zuid de eerste stap in loopbaanoriëntatie. Met lessen en opdrachten die hen uitdagen om hun wereld dichtbij én breder te ontdekken. Zo zijn ze goed geïnformeerd over beroepen en opleidingen en krijgen ze de kans om een weloverwogen en bewuste keuze te maken. 
Ga dooorWageningen Universiteit