Dierenbeschermersspel

  • Campagne |
  • Concept |
  • Game |
  • Identiteit |
  • Junior |
  • Lespakket

Dieren zijn een dankbaar onderwerp voor docenten en leerlingen, maar om echt een interactieve les vorm te geven waar leerlingen de hele les geboeid lesstof tot zich nemen in een speelse setting is een uitdaging van een ander niveau.

Vraag

Een duurzame oplossing om leraren makkelijk verschillende thema’s rondom dieren klassikaal te behandelen. Dat is het resultaat van de vraag aan Vuurrood om een spel te bedenken wat klassikaal gespeeld kan worden in het basisonderwijs van groep 3 t/m 8. Het spelen van het spel moet leiden tot het vormen van een mening over allerlei dieren gerelateerde zaken. Ook moet het spel eenvoudig te verzenden zijn.

Strategie

Om de hele klas echt te betrekken bij het spel hebben we een flexibel spelbord ontwikkeld. Hierdoor kan ongeacht het aantal leerlingen het spel toch eenvoudig klassikaal gespeeld worden. Om een duurzame oplossing te bieden – een spel wat lang gebruikt kan worden én gebruikt kan worden op verschillende niveaus – staan op alle spelkaarten vragen in verschillende categorieën.

Vuurrood streeft bij elk educatief project naar een eenvoudige opzet voor leerlingen en docenten. Het spel moet makkelijk te spelen zijn, zonder uitgebreide handleiding – plug and play!

“De spelregels zijn bewust simpel gehouden, leerkrachten kunnen er zo mee aan de slag. Zelfs ik kon er meteen mee uit de voeten en de kinderen vonden het vet cool…”

— Frank Dales, directeur Dierenbescherming

Resultaat

Na een eerste oplage van 2.500 spellen wordt een tweede oplage van 2.500 stuks inmiddels gretig afgenomen door scholen voor €17,50 per spel. Ook een keer spelen? Dat kan, hier kun je het spel bestellen.

Vormgeving

Met het Kids for Animals project in het achterhoofd hebben we een heel eigen stijl neergezet voor het Dierenbeschermersspel. Een schetsmatige, speelse uitstraling met veel afbeeldingen en stijlelementen. De functionaliteit blijft optimaal door slimme verpakkings- en vouwwijzen. De verpakking en de kaarten zijn geheel op maat ontwikkeld. De combinatie tussen ‘getekende’ vormelementen en fotografie bepalen de speelse uitstraling van het spel, die zowel bij jongeren als leraren overtuigd.

Typografie en kleur

De typografie heeft een schetsmatige uitstraling die aansluit bij andere Kids for Animals-uitingen. Voor de informatieve teksten hebben we het font Cocon gebruikt. Deze letter is een ontwerp van Evert Bloemsma uit 2001 en heeft vanwege het ronde karakter met scherpe details goed leesbaar, organische – en speelse uitstraling.

“Het lespakket is ontzettend leuk en spreekt de leerlingen erg aan. Tevens leuk dat er voor de verschillende groepen vragen op niveau gemaakt zijn. Het is een zeer attractief spel en het nodigt uit om er mee aan de slag te gaan. Leuk dat er filmpjes bij de stof zitten. Al met al een leuk en interessant lespakket!”

— leerkracht in opleiding, Borculo

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.