Rotterdam Lekker Fit

  • Campagne |
  • Concept |
  • Toolbox

Van groente eten word je groot en sterk!
Groente = goed!

Vraag
Hoe kunnen we vanuit Rotterdam Lekker Fit ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar laten beseffen dat het geven van groente als tussendoortje goed voor de kinderen is? Met als resultaat het aanzetten tot het geven van groente als tussendoortje.

Strategie
Jonge kinderen lusten niet alles vanzelf. Gelukkig kun je als ouders je kind groente leren eten, door het steeds wéér te geven. Soms moet een kind een soort groente wel zeven keer proberen, voor hij of zij het echt gaat eten.

 

Vuurrood heeft een toolbox ontwikkeld om ouders en kind een positieve ervaring te geven met het eten van snack groente.

 

In de toolbox zitten stickers en een spaarkaart om zo op een leuke manier bij te houden hoe vaak er al geproefd is. De groeimeter helpt de ouders met tips en spelletjes om het proeven leuker te maken en met de vormpjes kunnen kinderen van hun groente een auto, beer, vis of bloem maken.

Lekkerfit groeimeter

Vormgeving en kleur
Lekker Fit is onderdeel van de Gemeente Rotterdam, de vormgeving en typografie sluit aan bij de huisstijl van de Gemeente Rotterdam. Naast de huisstijl kleur groen, hebben we binnen de huisstijl extra steunkleuren gebruikt om het geheel een sprekende en vrolijke uitstraling te geven. In de groeimeter hebben we, naast de fotografie van 500Watt gebruik gemaakt van illustraties van Groentevriendjes die we zelf ontwikkeld hebben.

Resultaat
Voor deze pilot zijn 650 exemplaren van de toolbox verspreid aan ouders van kinderen (0-2 jaar) in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. De distributie verloopt via het CJG (consultatiebureaus), de peuterspeelzalen en de kinderdagverblijven. In mei worden de resultaten gemeten, het pakket aangepast waar nodig om vervolgens in meerdere stadsdelen te worden geïntroduceerd.

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.