MVO

  • Junior |
  • Lespakket |
  • Online

Het besmeren van je boterham is een fenomeen waar snel aan voorbij gegaan wordt. Toch is het belangrijk kennis te maken met de verschillen tussen boter, margarine en halvarine om zowel kinderen als ouders bewust te maken van de rol van vetten en oliën.

Vraag

Vanuit Voorlichtingsbureau Margarine, vetten en oliën kregen we de vraag om leerlingen uit groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs kennis te laten maken met het besmeren van je boterhammen. Sluit aan bij de belevingswereld en de capaciteit van de kinderen.

Strategie

We willen leerlingen van groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs een lespakket aanbieden in de vorm van een voorleesverhaal dat wordt aangeboden via een website die zowel werkt op het digibord (schoolgebruik) als op de tablet (thuisgebruik). Het lespakket zal aangeboden worden via het Voedsel Educatie Platform.

Verhaal 1

Vormgeving

Samen met illustrator Willem Lagerwaard en copywriter Krista Izelaar ontwikkelden we voor dit project het hoofdkarakter Marga. Marga is een energiek margarine meisje wat kennismaakt met haar eigenschappen.

Marga woont op tafel, ze slaapt in het margarinekuipje. Voor de leerlingen komt deze wereld tot leven door sprekende illustraties aan te bieden ondersteund met eenvoudige animaties. De voiceover neemt de kijker mee door het avontuur. De vormgeving is helder en fris.

Resultaat

De leraren kunnen het pakket via het Voedseleducatie Platform downloaden, bekijken en gebruiken. Leraren zadelen we met zo min mogelijk vragen op door met één klik op de knop het pakket af te kunnen spelen. De handleiding wordt eenvoudig, duidelijk en stapsgewijs opgezet zodat het pakket snel gebruikt kan worden.

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.