Oorkaan

  • Campagne |
  • Game |
  • Junior

Communiceren en ontwerpen voor een productiehuis? Leuk! Een productiehuis voor muziekvoorstellingen? Nog leuker! Voor jongeren tot 12 jaar? Superleuk! Oorkaan uit Amsterdam maakt de leukste muziekvoorstellingen voor kinderen.

Vraag

We hebben een aantal projecten voor Oorkaan gerealiseerd. Creëer een nieuwe identiteit voor ons productiehuis, creëer een campagnestrategie voor onze producties, creëer een game voor kinderen tussen 6 en 12 waarmee ze de muzikale ervaring van onze producties ook thuis online kunnen beleven, creëer educatieve pakketten bij onze voorstellingen.

Logo ontwerp

Strategie

Oorkaan – Je kijkt je oren uit. Voor de voorstellingen hebben we een communicatieconcept gecreëerd waar we uitgaan van de vraag ‘Hoe klinkt een…’. Van hieruit kan elke voorstelling spannend en mysterieus aangekondigd worden met ruimte voor eigen beeldvorming van het kind. De fantasie die tot leven komt in de zalen – een ervaring waarbij kinderen tijdens een voorstelling niet op hun stoel kunnen blijven zitten.

Vormgeving

Opvallend, speels, vrij, met veel ruimte voor beeld en kleur. De flits is als grafisch element op veel manieren terug gekomen in de huisstijl, maar bijvoorbeeld ook in real life bij aankleding van festivals en voorstellingen. Een eenvoudig herkenbaar en opvallend element. De kleuren geel en rood zijn strategisch vanwege de hoge attentiewaarde uitgekozen.

 

Oorkaan

Typografie en kleur

Voor de identiteit van Oorkaan hebben we een letter gebruikt uit een catalogus uit de jaren 30. De karakteristieke, eigenwijze woordbeeld vullen we aan met de knallende flits. In communicatie gebruiken we twee lettertypen: de Prater voor de kopteksten, een letterontwerp van Sauerteig en Wagenbreth uitgegeven door Fontshop. De bodyteksten zijn gezet in Akzidenz-Grotesk BQ.

De game Oorkania

Twee jaar is gewerkt aan het maken van muziekgame Oorkania en op 18 september 2011 ging Oorkania de lucht in. Oorkania is een gratis online muziekgame, die kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs in aanraking brengt met muziek. Vuurrood is verantwoordelijk voor het concept, vormgeving en coördinatie en heeft samengewerkt met Willem Lagerwaard (illustraties en verhaal), Joey Roukens (compositie), Paladin Studios (technische realisatie en animaties) en Onetwentyone (onderzoek). Speel de game op www.oorkania.nl

Resultaat

De game Oorkania werd in 2012 genomineerd voor de Dutch Game Awards in de categorie Best Music & Audio design. Daarnaast krijgt Oorkania een ”Honorable mention” in het magazine Control. Oorkaan hebben we als productiehuis.

 

”Om een goede game voor kinderen te maken, moet je vooral de doelgroep niet onderschatten. Kinderen geven over het algemeen niets om kinderachtige of belerende games. Oorkania ontwijkt alle valkuilen en prikkelt op een speelse manier de muzikale fantasie van kinderen.”

— Magazine voor de gamesindustrie Control - issue 32.

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.