Waar moet ik beginnen?

Hoe moet je techniekles geven als je zelf niet technisch bent? Om te laten zien dat je met ieder talent aan de slag kunt met het geven van wetenschap- en technieklessen hebben we TalentMoment.nu ontwikkeld. Hoe je vervolgens aan de slag kunt in de klas laten we zien tijdens de NOT 2019.

Inspiratie voor W&T

Door middel van een heldere off- en online campagne bereikten we de doelgroep met het programma op de NOT. De stand was door de knalrode kleur een blikvanger voor alle bezoekers. In de stand konden bezoekers ervaren hoe eenvoudig het is om W&T-lessen te geven door workshops te volgen en proefjes te doen. Ook konden bezoekers de gratis W&T-kit ophalen, waarmee leerkrachten direct wetenschap- en technieklessen kunnen geven.

“Quote over dat de bijdrage van Vuurrood, voor TalentMoment en de NOT, tot een daverend succes heeft geleid. En dan nog niet gesproken over het toegenomen ledenaantal. ”

Sirikit

Aandacht voor W&T

De stand van TechniekTalent.nu stond tijdens de NOT 2019 op de zesde plek qua geregistreerde bezoekers. Twee jaar eerder stond deze stand ook al in de top tien. 2500 bezoekers hebben de W&T-kit opgehaald. Deze bezoekers zijn benaderbaar voor verder contact en een groot deel is aan de slag gegaan met het geven van wetenschap- en technieklessen.

Hans over het project

We ontwikkelden laagdrempelige communicatie voor de verschillende type docenten. Met de W&T-kit kan de doelgroep direct aan de slag, waardoor de doelgroep direct ervaart hoe eenvoudig wetenschap- en technieklessen kunnen zijn.