Smaaklessen

  • Identiteit |
  • Junior |
  • Lespakket |
  • Online

Naar idee van Pierre Wind vroegen Universiteit Wageningen en het Voedingscentrum aan Vuurrood om een lespakket te ontwerpen, produceren en communiceren voor het basisonderwijs groep 1 tot en met 8. Doelgroepen zijn: scholen, leraren, professionals, leerlingen en ouders. Naast het lespakket voor het basisonderwijs hebben we voor deze opdrachtgever inmiddels ook een pakket voor de BSO kunnen ontwikkelen en initiatieven zoals De beste Schoollunch en EU-Schoolfruit.

Vormgeving

Smakelijk, zintuigen, spannend en contactvol. Door een combinatie van illustratie en fotografie combineren we verbeelding en herkenning bij de verschillende doelgroepen. Vanaf de eerste dag is illustrator Cosh verantwoordelijk voor de meeste illustraties, die door hun sterk grafische uitstraling een belangrijk onderdeel vormen van de vormgeving. Door het lespakket heen hebben we in vormgeving en illustraties rekening gehouden met de verschillende leeftijden van de leerlingen die het pakket gebruiken.

Typografie en kleur

In de basis maken we voor Smaaklessen kleurrijke ontwerpen die de zintuigen prikkelen. De inhoud, vormgeving en middelen leveren een synergie op die zich onderscheid op kwaliteit en verzorging. In de restyling heeft de letter Sauna van het Haags/Finse Underware een belangrijke rol gekregen. Een speelse letter die niet kinderlijk is en niet inboet op leesbaarheid. Kleur en icoongebruik spelen een belangrijke rol in de bruikbaarheid van het pakket. Hier maken we ook een link met het digibord materiaal. Door de verschillende informatielagen duidelijk herkenbaar te maken is het pakket makkelijk in gebruik en op verschillende manieren inzetbaar.

Vuurrood is al sinds 2006 betrokken bij Smaaklessen. Met de ontwerpen weten ze enthousiaste en kindvriendelijke toon van onze projecten precies goed weer te geven. Er wordt goed geluisterd naar onze wensen en als we iets toch anders willen is dat nooit een probleem. We krijgen van onze klanten veel complimenten over de vormgeving van al onze materialen.

— Rinelle van den Top, project- en communicatiemedewerker, Smaaklessen

Resultaat

Inmiddels hebben 2800 scholen, meer dan 650.000 leerlingen kennis gemaakt met Smaaklessen in de afgelopen jaren. Voeding, gezondheid en smaak staan op de kaart bij instanties, leraren en jongeren.

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.