Wattventskalender

  • communicatie |
  • Game |
  • Online |
  • Vormgeving

Hoeveel weet jij over energiebesparing? Samen met Stedin en Met de Jeugd ontwikkelde we de wattventskalender. Een middel waarmee niet alleen kinderen, maar ook de ouders meer inzicht verkrijgen in het besparen van energie en de energieverbruiksmanager die je kunt koppelen aan de slimme meter. De kalender is tegelijkertijd een bordspel en wordt ondersteund door een digitale omgeving.

Vraag

Ontwikkel een tool waarbij gezinnen meer inzicht krijgen in het besparen van energie en de slimme meter. Met deze vraag kwam Stedin naar ons, wij gingen direct aan de slag.

Aan de slag met energiebesparing

Wanneer Stedin een slimme meter thuis installeert ontvang je de Wattventskalender. Vanaf dan kunnen de kinderen in huis 30 dagen elke dag een vakje openen met een cadeautje, een leuke (leerzame) uitdaging of een energieproef! En of dat nog niet leuk genoeg is, kun je ook het grote Wie Watt Waar spel spelen op de achterkant van de kalender. In het spel worden verschillende ontwerp- en onderzoeksvragen beantwoord door de gezinnen. Zo blijft de kalender een duurzaam middel in huis.

Energieverbruiksmanager: Mister E.

Met de Wattventskalender werken de kinderen samen met hun ouders samen om Mister E. te helpen. Mister E. is een verbeelding van de energieverbruiksmanager, iemand die ervoor zorgt dat er zuinig met energie omgegaan wordt. Net zoals een slimme meter dus! Met de kalender en het spel krijgen de kinderen, en hun ouders, inzicht in wat energie is, hoeveel energie er in huis wordt verbruikt en hoe je bewust kan omgaan met energie.

Dynamiek in kleur en vorm

Speelse illustraties en afbeeldingen in combinatie met een simpel kleurenpalet. Het spel is speels maar niet kinderachtig waardoor het voor alle leeftijden aantrekkelijk is gemaakt. Het karakter Mister E. en zijn kat Kleum maken het levend en op een originele wijze interactief. De dynamische webpagina geeft het spel een tweede laag.

De gedachte erachter

Op een vrolijke en kindvriendelijke manier kinderen en hun ouders betrekken bij en informeren over de slimme meter en energiebesparing. Het doel van de slimme meter is meer energie besparen. De Wattventskalender ondersteunt het doel door middel van opdrachten die de gezinnen thuis moeten uitvoeren. Met de kalender willen we de gezinnen informeren over wat een slimme meter doet.

Klik hier voor meer informatie over de slimme meter of Mister E.!

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.