Inzicht in je verbruik

Met de komst van de slimme meter kun je eenvoudig grip krijgen op je energierekening. Maar inzicht alleen is niet genoeg. Samen met Stedin en Met de Jeugd ontwikkelden we de Wattventskalender. Waarin we, door middel van storytelling en gamification, laten ervaren hoe je met het hele gezin energie kunt besparen en hoe de slimme meter hierbij kan helpen.

Besparen is kinderspel

Wanneer Stedin een slimme meter installeert ontvang je de Wattventskalender. De kalender bestaat uit 30 vakjes, met achter ieder vakje een cadeautje, een leuke (leerzame) uitdaging of een energieproef. De kinderen kunnen iedere dag een vakje openmaken en leren zo samen met de ouders meer over energie besparen. Op de achterkant van de kalender kun je het Wie Watt Waar spel spelen, zo blijft de kalender een duurzaam middel in huis.

Pap… Mag het licht uit?

Meer dan 10.000 kinderen zijn direct aan de slag gegaan na het ontvangen van de Wattventskalender en daardoor bewuster van energieverbruik. 89% van de ouders vindt de kalender een leuke manier om kinderen energie bewust te maken en geven aan dat ze zelf ook bewuster zijn geworden. De Wattventskalender wordt gemiddeld met een 7 of hoger beoordeelt door 74% van de ontvangers.

Renee over het project

Wat wij het leukste vonden? Een product opleveren met een vormgeving die staat als een huis.