Weet wat je eet

In het online lespakket Weet wat je eet (WWJE) leren leerlingen zelfstandig over gezond, veilig en duurzaam eten.

Vraag

Het Voedingscentrum vroeg Vuurrood een nieuwe versie te maken van Weet wat je eet. Dit online lespakket werd de afgelopen 10 jaar door meer dan 300.000 voortgezet onderwijs leerlingen gebruikt. Rekening houdend met nieuwe wensen van gebruikers, ruimte voor een nieuwe structuur van lessen en opzet.

Het pakket sluit aan op de kerndoelen voor de onderbouw van vmbo, havo en vwo en is geschikt voor het mbo. Weet wat je eet is bijvoorbeeld inzetbaar bij de vakken biologie, verzorging en zorg en welzijn.

Vormgeving en Illustratie

Inventarisatie van gebruikersbevindingen van de verschillende gebruikersgroepen, het Voedingscentrum en onszelf heeft geleid tot een flink aantal veranderingen. Nieuwe registratie- en aanmeld-procedures, een nieuw design en veel nieuwe functionaliteiten. De interface is responsive dus zowel op desktop als op tablet te gebruiken.

Weet wat je eet wwje


Resultaat

Een informatief, helder en voor alle niveaus goed bruikbare lesomgeving. Scholen kunnen direct online hun abonnement uitbreiden waar gewenst en hun klassen online beheren. Leerlingen maken naast veel lesstof ook kennis met de verschillende tools van het Voedingscentrum. Bekijk het lesprogramma Wwje.

Instructiefilmpje Weet wat je eet

Meer weten over dit project of een afspraak maken?
Bel 010 476 3556 of mail naar hallo@vuurrood.nl.
Meer informatie over Vuurrood lees je hier.